Thursday, July 12, 2012

Nopeustesti - Speed test

Tämähän oli nyt oikeastaan nopeustesti... ehdinkö tehdä kunnollisen näköisen vartalon ja raajat, ennen kuin massa jähmettyy! No tulihan siitä ihan hyvä. (Mutta nyt olen ihan naatti!) Massaa piti sekoittaa lisääkin, koska osa massasta kuivui liian nopeasti, joten toinen jalka, takamus ja keskivartalo sekä toisen reiden yläosa on vähän eri sävyistä massaa, mutta ei se onneksi kovin hyvin erotu. Pintaa en saanut siloiteltua enää tarpeeksi, joten hiomista riittää jonkin verran, jos se vaan onnistuu ja pinnasta tulee hyvä.

- - - - -

This was almost like a speed test, if I can sculpt a decent body and limbs before the clay is too stiff... Well, it came quite good after all. (But I am exhausted now!) I had to mix more clay for one leg, and upper part of the other thigh, bottom and middle torso, because part of the clay dried too fast, and it has a bit different tone, but it doesn't show too much. I couldn't get her smooth enough, so I suppose I need to sand a bit.


4 comments:

 1. Tosi hienolta näyttää! Tarttuuko tuo apoxie sormiin? Argentiinalainen epoksi tarttuu :( Epoksin päällä ei akryylimaali pysynyt, kun satoi. Kun pintaa raapaisi, maalia lähti. Parempi siis sekoittaa maali massaan ja vain tehdä viimeistelymaalauksia valmiiseen työhön. Epoksi oli myös liian kovaa seuraavana päivänä, vaikka pakastin sen. Ei sitä voinut käyttää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mia! Apoxie tarttuu kyllä aluksi sormiin, sekoittaminen on tehtävä hanskat kädessä (varsinkin kun sekoittaa maaleja sekaan, hirveetä sotkemista!), mutta jo noin 10 minuutin päästä se on mukavasti muotoiltavaa. Ensimmäisen tunnin aikana massan tarttumisominaisuudet ovat parhaillaan, sen jälkeen se ei tahdo kunnolla tarttua pintaan, mutta sitä pystyy hyvin muotoilemaan. Parin tunnin päästä alkaa olla jo niin jäykkää että voi tehdä vain pieniä muutoksia ja pintasiloittelua.

   Pakastus pidentää työskentelyaikaa, mutta minullakin seuraavana päivänä pakkasesta otettu klöntti toimi ensin, mutta koveni sitten tosi nopeasti, osa meni roskiin. Samana päivänä pakastetut toimi ihan hyvin, pakastin pieninä paloina, ettei tarvinnut liikaa kerralla sulattaa.

   Mutta nyt sain tietoa suoraan valmistajalta, värillisestä Aves Apoxie Sculptista saa helposti tehtyä ihonväristä! Sekoitetaan purkkiin odottamaan sopiva sävy valmiiksi massan "väriosasta" (Part A, siis ei vielä sitä harmaata kovettajaa), puolet oranssia ja puolet vaaleanpunaista, ja sitten valkeaa sen verran että tulee sopiva ihonväri! Sittenpä siitä voi sekoitella kovetusosan kanssa aina sopivan määrän, ja lisää saa täsmälleen samaa sävyä! Nyt pitää vaan tilata oranssia ja pinkkiä. :) Onlisikohan sitä Argentiinalaista massaa olemassa värillisinä?

   Löysin myös vinkin siitä, että epoksimassasta tehty esine kannattaa pestä astianpesuaineella tms ennen maalausta, (ehkä jopa asetonilla?) että maali tarttuu paremmin. Saa nähdä miten mun keijulle käy, vähän punerrusta aion vain laittaa, ja kasvojenpiirteen maalata, jospa ne kestäisivät. Kokonaan maalattuna ei varmasti maali tule kestämään.

   Delete

Kiitos sinulle, joka jätät minulle tervehdyksen, ilahdun kovasti sanoistasi!

Thank you for writing a comment, it gives me a lot of joy to read your words!