Monday, July 16, 2012

Kukintaa - Blooming

Ulkona sataa ja sataa ja sataa... onneksi ei ihan koko kesää ole satanut, ja kukatkin ovat puutarhassamme hehkuneet aika upeasti. Mutta pionien kukinta meni pieleen, ensimmäiset saivat kukkia ja sittenpä nuput eivät paljon ole edes auenneet, kun ruskettuvat sateesta. Samoin ruusujen nuput mädäntyvät ennenkuin ehtivät aueta, ja kukkimaan jaksaneet pudottavat terälehtensä rankkasateessa. Monet kasvit retkottavat maata kohti tuennasta huolimatta. Tässä silti vähän kesän kukkaloistoa. Tosin näitä katsellessa alkaa ärsyttää yhä enemmän tuo sade, voi miten ihanaa olisikaan viettää aikaa kukkivassa aurinkoisessa puutarhassa!

- - - - -

It is raining and raining and raining... not all summer though, the flowers have been quite gorgeous in our garden. Here is some of the summer's blooming. Although when looking at there pics I get a bit annoyed,  oh how lovely it would be to spend time in the blooming, sunny garden!4 comments:

 1. Oi miten isoja kukkapenkkejä! Ihana puutarha. Mooseksen palava pensas teki mulle pahat palovammat pari vuotta sitten. Nyt ei ole kyllä siitä pelkoa. :) kun ei ole hellettä. Etkös voisi tehdä tuosta sellaista avointa veistospuutarhaa, pliis :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mooses on aika paha kasvi, minulla ne ovat kukkapenkin takareunassa. Muutama vuosi sitten siirsin yhden puskan, ja sitten kitkiessä unohdin sen uuden paikan ja se hankasi käsivarteen aika reippaasti. Tein trikoosta käsivarteen suojan, jota pidin pari viikkoa aina aurinkoisella säällä, eikä tullut onneksi palovammaa.

   Jaa että veistospuutarha... kun olisi niitä omatekemiä veistoksia, niin ehkä sitten joskus. :) Nyt on vasta yksi, ja toinen tulossa. Ja ehkä kolmaskin tänä kesänä... vähän isompi projekti. Mutta tutut ja nettitutut ovat tervetulleita muutenkin. :D

   Delete
 2. Pionien kohdalla epäonni on kyllä harmillista, ne kun ovat niin mahtavia kunhan pääsevät kukinta-asteelle. Aivan uskomaton väri tuossa tummassa pioninnupussa. Runsas puutarha on oivallinen veistosympäristö!

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se... koko vuoden odottaa, että pionit taas kukkisivat, ja sitten vesisade pilaa nuput... Mutta ei voi mitään, on odotettava taas ensi vuotta!

   Delete

Kiitos sinulle, joka jätät minulle tervehdyksen, ilahdun kovasti sanoistasi!

Thank you for writing a comment, it gives me a lot of joy to read your words!