Thursday, July 19, 2012

Ihana Anna WildRose

Jos matkailette Savossa, Jyväskylän ja Kuopion välillä, niin kannattaa poiketa Rautalammin Kerkonkoskelle. Siellä mutkaisen hiekkatien päässä, metsän keskellä ja järven rannassa on valloittava salainen maailma! Ihana ystäväni ja naapurini, taiteilija Anna WildRose eli Pirkko Toiviainen on tehnyt taidetta ihmeellisistä esineistä ja kummallisista tarvikkeista, jännittävistä roskista ja pienistä aarteista jo parikymmentä vuotta, ja hänen kotipihassaan olevassa Ruusun Galleriassa on taas esillä mielenkiintoinen kesänäyttely. Hänen työnsä ovat täynnä oudosti yhdisteltyjä asioita, ne on kuorrutettu uskomattomalla runsaudella ja tajunnanvirralla. Joka kerta töistä löytää aina uutta, jota ei ole aiemmin huomannut, näyttelyn voisi kiertää vaikka kuinka monta kertaa läpi, ja aina silmä löytää uusia asioita. Jonkin työn eteen voi jäädä seisomaan ihan ajan kulun unohtaen.

Piken taide on moniselitteistä; teoksista voi nauttia joko vain puhtaasti kauniina visuaalisena taiteena, tai niihin voi uppoutua sisälle ja löytää merkityksiä itselleen, tai sitten voi kuunnella taiteilijan itse kertovan millaisista elämän matkoista ja oudoista yhteensattumista hänen taulujensa tarinat ovat syntyneet. Ja tarinoita, niitä riittää!

Ruusuisen pihan laidalla oleva kesägalleria on avoinna "virallisesti" tiistaista perjantaihin klo 12 -18 ainakin elokuun alkupuolelle saakka, ja muinakin aikoina aina kun taiteilija on paikalla (varmista soittamalla 040 505 6176). Jos menette vierailulle, kertokaahan terveisiä minulta! Joka keskiviikkona on avoin työpaja, jossa kuka tahansa pääsee 20 euron materiaalimaksulla penkomaan mielenkiintoisia kangas-, paperi-, kuva- ja tilpehööriröykkiöitä, upottamaan sormensa liisteriin ja uppoutumaan Piken johdolla mukaansa tempaavaan luovuuden maailmaan. Suosittelen todella kesäkohteeksi runsaan taiteen ystäville!  Samalla reissulla voi käydä vaikkapa Kerkonkosken Lohikeitaalla syömässä tuhnujaisen, rättänän tai lirpottimen... 

Gallerian osoite on Kiesimäntie 100, Kerkonkoski. Perille pääsee Ysitieltä Koskelon risteyksestä, Rautalammin kautta (32 km), ja kannattaa myös ehdottomasti käydä matkan varrella Rautalammilla katsomassa upeassa Peuran Museossa oleva nukkekotinäyttely! Siellä on näytteillä minun nukkekotejani ja pienoishuoneitani yhdessä monen muun ihanan nukkekodin kanssa. (Kirjoitan näyttelystä erillisen postauksen myöhemmin, kunhan käyn siellä kuvaamassa.) Jos on kiire mennä suoraan Ruusun Galleriaan, voi ajaa Kerkonkoskelle Ysitien Suonenjoen liittymästä suoraa tietä 30 km.

Tässä kuvamaistiaisia Ruusun Galleriasta.

- - - - - 

My friend and neighbour Anna WildRose's Gallery is in Kerkonkoski, here are some pics of her art, she makes unbelievable and interesting collages from this and that, pits and pieces and scrap!4 comments:

 1. Ihastelin Keskisuomalaisessa ollutta juttua näyttelystä ja ajattelin, että tuolla olisi ihanaa päästä käymään... Tuota yksityiskohtien määrää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa tulla käymään! Työt todellakin ovat aivan täynnä yksityiskohtia!

   Delete
 2. Kävin katsomassa Annan /pirkon)töitä Rautalammin museolla ihania
  täytyy käydä kesällä gallariassakin,Oliko myynnissä oleet nukkekodin kalusteet sinun tekemiäsi? : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kukkaset ja uunit olivat minun, mutta ei siellä minun tekemiäni kalusteita ollut myynnissä. Onpa mukavaa että kävit Piken näyttelyssä, ja mene ihmeessä myös Ruusun galleriaan, se on ihana paikka!

   Delete

Kiitos sinulle, joka jätät minulle tervehdyksen, ilahdun kovasti sanoistasi!

Thank you for writing a comment, it gives me a lot of joy to read your words!