Friday, September 16, 2016

Kissoja - Cats

Viime talven keramiikkakurssilla tuli tehtyä jälleen kissoja mustasta savesta. Pidän kissojen muotoilemisesta, kissoilla on niin mainioita asentoja, ja varsinkin itämaiset ovat sulavalinjaisia ja veistoksellisia. Jonkin verran saa miettiä, että mitenkäs savinen kissa tulee kestämään kasassa kun savi on vielä kosteaa, mutta apuvälineitä ja tukia käyttäen se onnistuu. Tosin häntä pystyssä venyttelevän kissan häntä katkesi kuivuessaan, mutta sain sen korjattua oikein hyvin. Nämä kissat asustavat kesät pihalla, kohta ne täytyy nostaa sisälle lämpimään. Kuvat ovat huonoja, räpsin ne opiston kevätnäyttelyssä.

- - - - -

Last winter's works from ceramics class, I made some more cats from black clay. I like making cats, they have such smooth lines and nice postures, and especially oriental cats are very beautiful and sculptural. I had to think quite a lot how to make them hold their positions when wet, but with careful thinking and some support pieces I succeeded. Although the stertching cat with tail up broke her tail when drying, but I repared it very well. These cats live outside in summer, soon I have to take them in. Sorry for bad pics, they are quicky shot in the exhibition.

10 comments:

 1. aivan älyttömän hienoja!!!
  .saris-

  ReplyDelete
 2. Ihania kissoja. Niin aidon ja tutun näköisiä!
  Terv. Itämaisen lyhytkarvan palvelija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tosi hienoa saada kehuja aidon itämaisen omistajalta, ehkä siis onnistuin! ♥

   Delete
 3. Oi miten hienoja. Tuo perhoskissa on todella vaikuttavan kaunis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! ♥ Perhoskissa ei ole minun suosikkini... tykkään kyllä sen kuvioista, mutta muuten kissan muoto jäi vähän puolitiehen. Siitä piti tulla hyvin tyylitelty, mutta en sitten oikein osannut.

   Delete

Kiitos sinulle, joka jätät minulle tervehdyksen, ilahdun kovasti sanoistasi!

Thank you for writing a comment, it gives me a lot of joy to read your words!