Sunday, May 18, 2014

Talkoot - 'Bee' day

Eilen oli valtakunnallinen talkoopäivä, ja meidän kylällä Rautalammilla repäistiin oikein kunnolla! Koko talven pieni ydinporukka suunnitteli ja mietti, etsi kohteita ja järjesteli asioita ja houkutteli porukkaa mukaan. Eilen olikin sitten peräti joka kymmenes kuntalainen eli 350 henkeä koko kylän yhteisissä talkoissa raivaamassa, siivoamassa, maalaamassa, pesemässä, somistamassa ja puuhailemassa vaikka mitä.  Jälkeä syntyi ja  hauskaa oli, lohisoppa ja munkit teki kauppansa ja illalla oli vielä talkootanssit työväentalolla.

Minä olin tyttöjen kanssa maalaamassa mattoa. Tehtiin Valintatalon pyörätuoliluiskaan maalaamalla raidallinen räsymatto iloisilla väreillä, ja siitä tuli kyllä todella kiva! Oli mukavaa maalata, vaikka aurinko porotti ja seinän viereen meinasi paistua, mutta kylläpä oli hienoa kuulla miten ohikulkijat tykkäsivät ja kehuivat pysähtyessään siihen ihmettelemään.

- - - - - - - - - - -


Yesterday was the first national community effort day in Finland, and our village Rautalampi had a huge 'bee'! There was small group of people planning the event during the winter, but yesterday there were as many as 350 people taking part, which is 1/10th of the villagers! They cleaned, cut trees and bushes, painted, washed, decorated... and made all kinds of useful things to make the village look prettier. Lots of work got done, salmon soup and donuts were delicious and there was even a party in the evening in the village house. 

I painted with my girls. We painted a colourful rugrag on the wheelchair ramp in front of a supermarket with pretty colours, and it came out wonderful! It was fun to paint although the sun almost grilled us in front of the wall, but oh how nice it was to see the delighted faces of passers-by and hear their praising comments.6 comments:

 1. Ihana idea tuo matto ja hatunnoston arvoinen suoritus että oli noin paljon osallistujia :) mahtavaa! Kylätalkoisiin on joskus hieman vaikeaa saada houkuteltua väkeä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä oli tosi mahtava juttu kyläläisiltä! Meillä on nyt muutamia niin upeita ja innostuneita ihmisiä... Viime vuonna järjestettiin Rautalampi takaisin maailman kartalle-tempaus, "koko kylä" esittäytyi Helsingissä kasalaistorilla viikon ajan, ja kaikenlaista muutakin tempausta on ollut. Lisää ihmisiäkin on saatu muuttamaan kuntaan. Ja nythän tänne on tulossa se Etelä-Konneveden kansallispuistokin! :)

   Delete
 2. it looks like a lot of fun :)

  ReplyDelete
 3. Your rugrag took lots of patience but was well worth the effort. The colors pop and work is excellent.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks. Yes it took quite a few hours to paint and my thighs hurt a couple of days after that, but it was totally worth it! I really like the colours too, I chose them after the supermarket theme colours, and matched a couple of extra colours with them. They are bright and playful.

   Delete

Kiitos sinulle, joka jätät minulle tervehdyksen, ilahdun kovasti sanoistasi!

Thank you for writing a comment, it gives me a lot of joy to read your words!