Monday, August 26, 2013

Loviisan Wanhat talot - Old houses in Loviisa

Oi mikä viikonloppu! Kävimme Loviisassa Wanhat talot -tapahtumassa, jossa vanhoja taloja kunnostaneet ihmiset avasivat viikonlopun ajaksi kauniit kotinsa. Pääsimme ihastelemaan useaa kymmentä yli satavuotiasta taloa, ihania koteja ja idyllisiä pihapiirejä. Tapahtuman yhteydessä Loviisaan oli levittäytynyt kymmeniä ja kymmeniä kirpputoreja, pihakirppiksiä, antiikkimyyjäisiä ja muuta oheistoimintaa. Sää oli mitä mahtavin, jopa helteinen, ihmisiä oli paljon, välillä ruuhkaksi asti, mutta ah ja voih miten kaunista ja nättiä oli joka paikassa. Miksi ihmeessä ei ole tullut mentyä aiemmin? No ehkä siksi että täältä on noin kolmen sadan kilometrin matka... Mutta olipa mukavaa nähdä pitkästä aikaa siellä kaukana asuvia ystäviäkin, joiden luona pienessä saaressa olevassa mökissä saimme olla vieraina.

Oh what a weekend! We visited Loviisa in Southern Finland, where was the annual old homes -event, where a lot of over 100 years old homes open up their doors for visitors to see. There were so many lovely homes and interiors and idyllic gardens, I loved them all! Also everywhere in town were dozens of flea markets and yard sales. It was so much fun! We stayed with our friends in a cottage in a small lovely island.7 comments:

 1. Loviisa näyttää varsin viehättävältä: Kiitos kuvista ja jutusta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se on hyvin viehättävä kaupunki! Otin kovin vähän kuvia, ne kauneimmat taisi jäädä kuvaamatta, kun piti ihan ilman linssiä niitä ihailla. Ja tietenkään kaikissa kohteissa ei saanut edes kuvata. Ensi vuonna on tapahtuman kymmenvuotisjuhlavuosi. Ehkä täytyy mennä uudelleen ja nähdä ainakin ne talot jotka nyt jäivät näkemättä.

   Delete
 2. Tervetuloa ensi vuonna uudestaan. Kävijöitä tarvitaan jotta tapahtuma jatkuu. Olen käynyt joka vuosi ja aina on ollut yhtä mukavaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se varmaan tultava... ja kävijöitä riitti ainakin tänä vuonna!

   Delete
 3. Minua niin harmittaa, että tämä jäi tänäkin vuonna kokematta. Sattui samalle viikonlopulle kuin toinen meno, jonne oli pakko lähteä. Kunpa ensi kesänä sitten.

  Mutta tuo valkoruskea tornitalo!!!! Voi lääh, mikä unelma!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin olen monena vuonna huomannut vähän liian myöhään. Nyt muistin! Tuo vaaleanruskea tornitalo oli yksi suosikeistani, se on vanha viinatehdas ja torni on jäähdytystorni, "viinatorni". Talo oli saanut purkutuomion ja tornikin puoliksi purettu, kun taiteilija Kai Nissinen osti sen vuonna 91, ja rakensi tornin uudelleen kuvien perusteella ja on kunnostanut taloa pikkuhijaa. Persoonallinen ja lämminhenkinen ja jännä taiteilijakoti! Ateljee on tietenkin tornissa. :)

   Delete
 4. Ihania kuvia, jospa tulisi joskus lähdettyä Loviisaan!

  ReplyDelete

Kiitos sinulle, joka jätät minulle tervehdyksen, ilahdun kovasti sanoistasi!

Thank you for writing a comment, it gives me a lot of joy to read your words!