Tuesday, October 30, 2012

Nukkekodit Rautalammilla - Dollhouse exhibition

Rautalammilla Peuran museossa on vuoden loppuun saakka aivan ihana näyttely täynnä pienenpieniä maailmoita. Toinen toistaan suloisempia nukkekoteja ja pienoishuoneita asukkaineen ja pienine astioineen ja huonekaluineen... Käykääpä ihmeessä katsomassa! Näyttelyyn kannattaa varata aikaa, sillä katsomista on paljon, ja kaikki pienet yksityiskohdat ovat niin hauskoja ja mielenkiintoisia tutkia ihan tarkkaan. Taloja näyttelyssä on viisitoista, ja lisäksi kahdeksan pienoishuonetta. Näyttelyn talot ovat Rautalammilta ja Suonenjoelta, minun ja tyttärieni taloja siellä on neljä, ja taitavatpa kaikki pienoishuoneet olla omiani...  Tässä on vähän kuvamaistiaisia ihanasta näyttelystä. Talot ovat pleksien takana, joten kuvat ovat vähän huonoja. Ensimmäinen kuva on tyttäreni talo, myös Tiheikön väen vaivaishiirten pesä on minun, ja sen jälkeen olevat kuvat ovat Appelqvistien talostani.

Lisäksi museossa on ensi sunnuntaista alkaen myös Anna WildRosen Talvikattaus -näyttely. Museo on avoinna maanantaista torstaihin klo 11-16 sekä joulukuussa myös sunnuntaisin klo 11-16.

-  -  -  -  -

There is a dollhouse exhibition in the Peura Museum in Rautalampi. Lots of lovely little worlds built inside dollhouses.


12 comments:

 1. Voi miten upeita ovat kaikki kuvat näyttelystä ja rakastan hiirientaloa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näyttely on ihana, ja hiirtenpesä on rakkain "minitaloni", tai ehkä yhtä rakas kuin iso Appelqvistien talo.

   Delete
 2. Kiitos näyttely kierroksesta! :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos! Hienoja, erityisesti tuo moderni sykähdytti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se moderni talo on niin raikkaan erilainen verrattuna kaikkiin vanhanaikasiin täynnä tavaraa oleviin taloihin!

   Delete
 4. Voi kun teki kesällä mieli käydä näyttelyssä, mutta ei löytynyt sopivaa aikaa, joten kiitos näistä kuvista. Ja nuo hiiret on kertakaikkiaan ihanat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No nyt näit edes pienen osan... mutta näyttelyhän on auki vuoden loppuun. :) Hiiret ovat hellyttäviä tuolla pesässään, mutta oikeista en oikein tykkää. (Kissa pitää kyllä niistä huolen.)

   Delete
 5. Ihania yksityiskohtia! Puolivalmiit sukat korissa ja vaikka mitä ihanaa:)
  Pitäisi tästä mennä omaa taloa laittamaan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nukkekodeissa parasta onkin se, että niistä löytyy aina uutta hauskaa kun tarkkaan katsoo. Sukat olivat ihan ensimmäisiä juttuja mitä nukkekotiini tein, ne on neulottu nutturapinneillä.

   Delete
 6. Onpa ihania kuvia! Hiirten koti on hauska, moderni kokonaisuus tyylikäs ja vanhanajan yksityiskohdat tekevät leppoisan tunnelman. Jospa joululomalla tulisi asiaa sinne suuntaan, että pääsisi näkemään nämä ihan livenä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisipa mukavaa että pääsisit näyttelyyn!

   Delete

Kiitos sinulle, joka jätät minulle tervehdyksen, ilahdun kovasti sanoistasi!

Thank you for writing a comment, it gives me a lot of joy to read your words!