Saturday, August 18, 2012

Kärhöhuumaa - Clematis bliss

Rakastan niitä! Suuria kukkia, pieniä kukkia, täyteläisiä ja keveän keijumaisia, kirkkaita, pastelleja, valkeita... kaikki kärhöt ovat ihania! Ehkä kuitenkin rakkaimpia kaikki viinikärhöt, niillä on keveät, leijuvat kukat, ne kukkivat pitkään ja ne ovat kestäviä sekä talvea, että tauteja vastaan. Ja kaikki sadat kukat... Jos yhden kärhön saisin valita, se olisi Walenburg.

I love them! Big flowers, small flowers, full and heavy or light as a fairy, bright colours, pastel colours, white... all clematises are so lovely! Perhaps dearest of all are the Viticellas, they have airy, light floating flowers, they bloom long time, and they are sturdy against the winter and diseases. And all those hundreds of flowers... If I was allowed to choose only one clematis, it would be Walenburg.

'Arabella'

'Södertälje'

'Toki' + 'Piilu', 'Blue Angel'
 'Blue Angel'

'Hagley Hybrid'

'Walenburg'

'Walenburg'

'Etoile Violette' 

'Etoile Violette' + Prince Charles'

'Rouge Cardinal'

'Piilu'

'Ville de Lyon'

'Justa'

12 comments:

 1. Taivas mikä kärhötaivas! Ne tosiaan ovat todella kauniita! Minulla on ollut itselläni tänä vuonna kärhö parvekkeella, en tiedä tämän tummansinisen kaunottaren lajiketta, kun sain sen parina vaatimattomana tikkusena. Aion yrittää sen talvettamista, niin paljon iloa se on kauneudellaan tuonut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kärhöt ovat taivaallisen ihania! Ja ne ovat niin mukavia, kun ne mahtuvat pieneen tilaan, ja kasvavat vain ylöspäin. Joka kevät odotan malttamattomana ja jännityksellä, ketkä nousevat maasta, ja ketkä pitävät välivuotta, ja kukinta on aina yksi kesän kohokohta.

   Delete
 2. I have just found you via Domythic Bliss and really enjoyed your blog which I am now following.The clematis are so beautiful.I shall enjoy future post ,all the best to you Angela.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh how great you found your way here! Welcome!

   Delete
 3. So beautiful and varied, like fairy flowers. Minerva x

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes that's what I love about them, there are so many different kinds of them. And especially some Viticellas are like little flying fairies.

   Delete
 4. Striking pictures of your beautiful Clematis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! I love Clematises, and love taking pics of them. :)

   Delete

Kiitos sinulle, joka jätät minulle tervehdyksen, ilahdun kovasti sanoistasi!

Thank you for writing a comment, it gives me a lot of joy to read your words!