Thursday, October 13, 2011

Mikä löytö! What a find!

Ai että... tämä suloinen, ihana Marja-tyttösen pää tuli vastaan kirpputorilla tänään. Vaikka rikki onkin, niin eihän häntä voinut sinne jättää, minulla ei ole koskaan ollut niin hyvä tuuri että olisin nähnyt marttanukkeja kirpputorilla! Nyt sitten opiskelemaan nuken restaurointia... huiiii! Ohjeita jo kyselin, enkä aio pilata nukkea, vaan teen korjaukset hellävaroen. Nukelta puuttuu kokonaan rintalasta ja suurin osa kaulasta, pala oikeasta poskesta, ja halkikin se on, maali on hilseillyt... vartalokin pitää tehdä. Mutta ihan varmasti tämä tyttö saa arvoisensa kohtelun, ja hänestä tulee taas hurmaava tytöntyllerö. :)

Oh my... this sweet, lovely doll's head was on the fleamarket today. She is an old Finnish doll's head called Marja from Martta-doll factory. The Martta-dolls were very popular especially on the first half of the 20th century. I have never seen any Martta-dolls in fleamarkets... I just couldn't leave her there although the head is broken. Now I have to start learning how to restore her... and I certainly will treat her kindly with respect and bring her back to the sweet girl she once was.

3 comments:

  1. Suloinen Maria, sillä on tosi paljon leikitty. Minä tein muutamia vuosia sitten Marjan reprona. Sillä on hyvä nukkemainen vartalo. Erittäin pidetty, yksi suosituin Martta-nukke.

    ReplyDelete
  2. On tätä tyttöä varmaan paljon rakastettu, lopulta vähän liikaakin... Minä en ole Marjaa vielä tehnyt, nyt saan tehdä. :) Mara tosiaan on ollut suosittu, ja nykyäänkin kuulemma haluttu nukke.

    ReplyDelete

Kiitos sinulle, joka jätät minulle tervehdyksen, ilahdun kovasti sanoistasi!

Thank you for writing a comment, it gives me a lot of joy to read your words!